Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ
«EΘΝΟΣ» 18/5  

Δεν εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα ο Γ. Παπανδρέου από τον Τ. Ερντογάν. Αυτό εκμυστηρεύτηκε σε συνομιλητές του, οι οποίοι τον ρώτησαν τι αποκόμισε από τα προσωπικά «τετ α τετ» με τον Τούρκο πρωθυπουργό.
Συγκεκριμένα ο Γ. Παπανδρέου βρήκε τον Τ. Ερντογάν αρκετά συντηρητικό κοινωνικά και με «παλαιομοδίτικη νοοτροπία», με «μικρό βάθος» στην ανάγνωση των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Καλός pour l’ Orient, με λίγα λόγια. "ο Κοριός"
Το... ξέχασε;
Για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) έγινε τελικά συζήτηση, όπως είχε υποσχεθεί ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου; Ή δεν τέθηκε καν στον Ταγίπ Ερντογάν το θέμα για να μη? νευριάσει; Οταν επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε δηλώσει: «Αναμφίβολα η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ συνδέονται. Το θέμα μας έχει απασχολήσει και θα το φέρω προς συζήτηση με τον κ. Ερντογάν στην επόμενη επίσκεψή του στην Αθήνα». Υπάρχει κάποιος να δώσει μια απάντηση για το σοβαρότατο αυτό θέμα; ΜΙΧ.ΙΓΝ.
Φαγωμάρα
Η αντίθεση που φαίνεται να υπάρχει μεταξύ του ψευδομουφτή Ξάνθης Α. Μέτε και των υποστηρικτών του με τους δύο μειονοτικούς βουλευτές, αλλά και με μετριοπαθή στοιχεία της μειονότητας, ήταν φανερή και στη συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών με τον Τ. Ερντογάν. Οπως μάθαμε, έχει ανοίξει η «όρεξη» του κ. Μέτε, και ενώ άκουγε με ικανοποίηση τα νέα ότι θα υπάρξει εξέλιξη στο θέμα της «εκλογής» μουφτήδων, θεωρώντας αυτομάτως ότι θα αναγνωρισθεί ως νόμιμος μουφτής, διαπίστωσε ότι υπάρχουν και άλλες ιδέες, όπως να γίνει η ανάδειξη του μουφτή από μηδενική βάση και από εκλεκτορικό σώμα, το οποίο δεν ελέγχεται από τον ίδιο. Μπροστά στον κ. Ερντογάν κρατήθηκαν τα προσχήματα, αλλά η συνέχεια αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον...Ν.Μ.
ΠΑΡΕΝΘΕΤΑ
Προβεβλημένος αρθρογράφος και τηλεσχολιαστής, που μετατράπηκε αίφνης από περιστερά σε... τουρκοφάγο, ψέγει συλλήβδην για «αφωνία» τους συναδέλφους του, επειδή -όπως ψευδώς ισχυρίζεται- δεν ορθώθηκε αντίλογος στις νουθεσίες του Ερντογάν προς τα ελληνικά ΜΜΕ. Δύο εξηγήσεις υπάρχουν: ή αποφεύγει να παρακολουθήσει το κανάλι (σ.σ.: από το οποίο αμείβεται) τις ημέρες που εκείνος δεν... εμφανίζεται ή θέλει να στείλει δηλητηριώδη μηνύματα σε κάποιους από πάνω του.
Σε κάθε περίπτωση, οι αναγνώστες της καλής εφημερίδας στην οποία επίσης εργάζεται γιατί πρέπει να γίνονται δέκτες συμπλεγματικής και εμπαθούς παραπληροφόρησης;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου