Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ
Παρασκευή 14 Μαΐου 2010
O κ. Γ. Παπανδρέου θα δεχθεί τον κ. Ταγίπ Ερντογάν σήμερα στις 12.30μμ στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ η συνάντηση του κ. Αντ. Σαμαρά με τον τούρκο πρωθυπουργό θα γίνει στις 15.00 στο Χίλτον. Σημειώνω ότι από χθες το ξενοδοχείο είναι περικυκλωμένο από αστυνομικούς και έχουν τοποθετηθεί ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους.
Τον πρόεδρο της ΝΔ θα συνοδεύσει ο τομεάρχης επί των Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος , φίλος του κ. Ερντογάν από την... εποχή που ο τελευταίος ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα όταν φυλακίστηκε για την πολιτική δράση του ο κ. Αβραμόπουλος (ως δήμαρχος Αθηναίων) τον επισκέφθηκε στη φυλακή, δίνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης που ο κ. Ερντογάν δεν έχει ξεχάσει. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του τούρκου πρωθυπουργού ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης επιστρατεύει αύριο 1.500 αστυνομικούς και απροσδιόριστο αριθμό ελεύθερων σκοπευτών.
***
Η εξωτερική πολιτική δεν συγκινεί ούτε τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Εξωτερικών του ΠαΣοΚ. Στον ΚΤΕ συμμετέχουν 26 τακτικά μέλη και 12 αναπληρωματικά. Οταν όμως πήγε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ κ. Δ. Δρούτσας για να εξιστορήσει τους κυβερνητικούς άθλους στην εξωτερική πολιτική, βρήκε μόνο τέσσερις βουλευτές, τις κυρίες Μιλένα Αποστολάκη και Αννα Νταλάρα και τους κκ. Ντίνο Βρεττό και Μιχ. Κατρίνη. Η ενημέρωση έγινε κανονικά, αλλά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και σε εστιατόριο.
***
«Ψήφισες ΠαΣοΚ/ και βγήκε Δου-Νου-Του/ αυτή η κυβέρνηση δεν είναι του Λαού».
Με αυτό το νυσταλέο σύνθημα υποδέχθηκαν χθες τον κ. Γ. Παπανδρέου κάποιοι συγκεντρωμένοι αντικυβερνητικοί έξω από το κτίριο της Νομαρχίας στη Λαμία.
Αμέσως συγκεντρώθηκαν απέναντι μέλη της Νεολαίας ΠαΣοΚ που προστάτευσαν τον πρόεδρο φωνάζοντας αντισυνθήματα, με αποτέλεσμα να μην ακούει κανείς τίποτα. Επειτα από λίγο βαρέθηκαν όλοι, σταμάτησαν τη φασαρία και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού συνεχίστηκε κανονικά.
***
Πρώτη φορά το κλίμα είναι τόσο φορτισμένο στο υπουργείο Οικονομίας αφού η κυρία Λούκα Κατσέλη εδέχθη βροχή τα συντροφικά στιλέτα. «Κοντεύουν να της χρεώσουν ακόμη και τη Μικρασιατική Καταστροφή» λένε συνεργάτες της. Πληροφοριοδότης μου επιμένει ότι κύκλοι της υπουργού αποδίδουν την ομοβροντία αρνητικής δημοσιότητας σε σχέδιο του κ. Χ. Παμπούκη .
Χάρης και Λούκα δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά. Μάλιστα λέγεται ότι ο κ. Παμπούκης μπορεί να μετέβη μαζί με τη Λούκα στο Ντουμπάι για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά στη συνέχεια επέλεξε να χειριστεί τα πάντα μόνος του, χωρίς να τη ρωτήσει τίποτα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Λούκα δεν είναι όπως άλλοι υπουργοί (που κάνουν την πάπια όταν δέχονται παρεμβάσεις), με αποτέλεσμα οι σχέσεις των δύο να βρίσκονται πλέον (και μάλιστα εν όψει ενδεχόμενου ανασχηματισμού) σε ισορροπία τρόμου. Κοντολογίς, όλοι προεξοφλούν καρατόμηση Λούκας, ενδεχομένως όμως να υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο (δηλαδή τον Πρωθυπουργό), ο οποίος μπορεί να επιλέξει «σολομώντεια λύση».
***
Χειροτονία χθες, χειροτονία και σήμερα. Χθες στον Αγιο Διονύσιο της οδού Σκουφά έγινε η χειροτονία του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, στενού συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου εδώ και 33 χρόνια. Ο 59χρονος κ. Αθηναγόρας κατατάσσεται στους (ελάχιστους) προοδευτικούς της Εκκλησίας. Στη χειροτονία του στον Αγιο Διονύσιο παρέστη ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης και ο κ. Κ. Γείτονας , ενώ στο γεύμα που παρατέθηκε σε ξενοδοχείο παρεκάθησαν ο κ. Θ. Πάγκαλος, η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου (δεν μπορώ να σας περιγράψω την κατάνυξη στο ύφος της υφυπουργού Παιδείας κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής προσευχής) και ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας.
Σήμερα στον Αγιο Χαράλαμπο στα Ιλίσια έχουμε τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κηφισιάς κ. Κυρίλλου, ενός από τους ικανότερους συνεργάτες του μακαριστού Χριστόδουλου . «Και στα δικά σας» εύχομαι στους χαρισματικούς νεαρούς της Εκκλησίας που ακολουθούν ταπεινά τον δύσκολο δρόμο της αρετής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου