Σάββατο 22 Μαΐου 2010

 Μονιμοποιήσεις στη Βουλή,
με προϋπηρεσία... έξι ημερών!!!
Από μια προσεκτικότερη μελέτη των ΦΕΚ, προκύπτει ότι όχι μόνο το φαινόμενο των αλλεπάλληλων προσλήψεων εν μέσω κρίσης συνεχίστηκε μέχρι και πριν από ένα μήνα, αλλά και ότι προσελήφθησαν είτε υπό το καθεστώς μόνιμου υπαλλήλου, είτε δόκιμου (που είναι ο προθάλαμος της μονιμότητας) μετακλητοί υπάλληλοι, με παρουσία στη Βουλή... έξι ημερών! Άλλωστε, σύμφωνα με το νόμο, αρκεί έστω και μια μέρα παρουσίας στη Βουλή των μετακλητών εκεί υπαλλήλων για να μονιμοποιηθούν.
Έτσι, βρίσκουμε προϋπηρεσία 6 ημερών, 17 ημερών, ενός μήνα και τριών ημερών, ενός μήνα και έντεκα ημερών κλπ. Σχετική πληροφορία δημοσιεύθηκε στο capital.gr.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Βουλή διαθέτει και κλάδο φυσικής αγωγής και αθλητισμού, για τον οποίο -στην παρούσα, μάλιστα, συγκυρία- φαίνεται ότι χρειάζεται προσωπικό, το οποίο και προσλαμβάνει.
Μετά θέλουν να δεχθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι των συνολικών 1200 ευρώ, την μείωση των επιδομάτων Πάσχα και Χριστουγέννων.
Όλους αυτούς καλούνται να τους πληρώσουν -μέσω των εσόδων του προϋπολογισμού, που προέρχονται από τους φόρους που καταβάλλουν- οι φορολογούμενοι, οι οποίοι βλέπουν ήδη τους μισθούς και τα επιδόματά τους να μειώνονται, τα δώρα να καταργούνται και την έμμεση φορολόγηση να αυξάνεται.
Στη Βουλή επικαλούνται εφαρμογή νόμου, αλλά θέλουν να ξεχνούν ότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε το 2008. Έτσι, υπό τη δεδομένη συγκυρία, θα μπορούσαν να παρέμβουν νομοθετικά -και διακομματικά- και να ακυρώσουν αυτές τις προσλήψεις.
Επικαλούνται ακόμη και την αρχή της ίσης μεταχείρισης. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι αυτή δεν ισχύει για τους υπόλοιπους συμβασιούχους του Δημοσίου, με παρουσία ετών σε άλλες υπηρεσίες και οργανισμούς, διότι με αυτή τη λογική, θα έπρεπε όλοι αυτοί να είχαν μονιμοποιηθεί.
Σαβ 22/05/2010
http://parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου