Η αντίδραση της κοινωνίας στην πρωτοφανή αδίστακτη βαρβαρότητα και αδικία σε βάρος απλών και αδύναμων ανθρώπων, μισθωτών και συνταξιούχων, δεν τιθασεύεται πλέον με γελοίες επικλήσεις στον πατριωτισμό των Eλλήνων προκειμένου να σωθεί η «πατρίς».. Ο κόσμος ξέρει πια πάρα πολύ καλά τι σημαίνει «πατρίς» και πια «πατρίδα» σώζουν αυτά τα μέτρα.. Όπως ξέρουν επίσης πάρα πολύ καλά και οι διακυβερνώντες και πρωθυπουργεύοντες τούτης της κατασπαραγμένης χώρας ότι η μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας μπορεί πλέον να τιθασευτεί μόνο με αυταρχισμό και περιορισμό της ελευθερίας και της εναπομένουσας δημοκρατίας μας..
Ηρθεν η ώρα λοιπόν να φιμωθούν τα μπλόγκς για να ενημερώνεται ο κόσμος αποκλειστικά και μόνο από την Τρέμη, τον Καψή, την Κάτια Μακρή και τον Τράγκα και όλους τούς θλιβερούς παρόμοιους στο σύνολο σχεδόν του ηλεκτρονικού και έντυπου λόγου.. Αν αυτό δεν λέγεται καθεστώς πως αλλιώς λέγεται; Είπαμε: Σε τούτον το τόπο η ιστορία μας διδάσκει πως αυτό που δεν μπορεί να κάνει η «βάρβαρη» δεξιά αναλαμβάνει να το κάνει ο «σοσιαλισμός», δηλαδή ο νεοφιλελεύθερος πασοκισμός..
Θα φιμώσουν λοιπόν τα μπλόγκς έστω και αν αποτελούν σχεδόν τη μοναδική φωνή που ναι, είναι αλήθεια, ότι χάρις στην ανωνυμία, αυτή η φωνή μπορεί να είναι πιο ελεύθερη και αληθινή. Φυσικά και υπάρχουν αλήτες που προσποιούνται τους μπλόγκερς.. που εκμεταλλεύονται την ανωνυμία ακόμα και για καθαρώς παράνομους σκοπούς.. Η αλητεία δεν είναι blogging.. Ο αλήτης «αποκαλυπτικός» δημοσιογράφος δεν είναι blogger.. Κάθε ιστοσελίδα στο ιντερνετ δεν είναι blog.. Η μπλογκόσφαιρα δεν είναι όλο αυτό το σκουπιδαριό, η βρωμιά και δυσωδία που έχει ξεβραστεί από τα παραδοσιακά μίντια για να κάνει καριέρα στο διαδίκτυο.. Όμως ας μην γελιόμαστε.. Η εξουσία δεν φοβάται αυτούς γιατί έχει τρόπους να τους ελέγξει ατομικά και προσωπικά.. και ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε.. Τους άλλους, τους αληθινούς μπλόγκερς, φοβάται.. αυτούς που δεν μπορεί να ελέγξει..
sofistishttp://thenetwar.com/2010/05/gia-ti-prospathia-periorismou-ton-blogs/
Κλείστε αμέσως τα blogs.
Γράφει ο Πέτρος Χασάπης
Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010
Τρομαγμένη ολόκληρη η κρατικοδίαιτη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία της χώρας, με προεξάρχουσα την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στρέφεται εναντίον των μόνων ελεύθερων φωνών σ’ αυτή τη χώρα, δηλαδή των blogs. Βλέπει να φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια της και δεν μπορεί να αντιδράσει. Αντιλαμβάνεται ότι ταυτόχρονα με την πραγματική κοινωνία, την οποία ακόμα κατορθώνει να κρατά σε καταστολή, αναπτύσσεται μία παράλληλη κοινωνία στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου.
Δεν υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες ελεύθερες φωνές, αλλά υπάρχουν χιλιάδες. Όσο και να απειλούν κάποιοι ή να...προσπαθούν να προσφύγουν σε διαδικασίες αποκάλυψης και προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αυτό καθίσταται μάταιο. Υπάρχουν χιλιάδες άλλες φωνές που θα αναπαράγουν την είδηση.
Κλείστε αμέσως τα blogs.
Το πράγμα έχει πλέον ξεφύγει από τον έλεγχο της κρατικοδίαιτης ελίτ του τόπου.
Η κοινωνία του διαδικτύου πλέον λειτουργεί σε συνθήκες προεπαναστατικές. Η πληροφορία διοχετεύεται άναρχα και έρχεται από παντού. Οι πάντες ψάχνουν να διαβάσουν κάτι πέρα από την επίσημη εκδοχή, γιατί απλά η επίσημη εκδοχή είναι ψέμα. Έτσι δημιουργείται μια κατάσταση εκρηκτική που ο καθένας ρίχνει μέσα στους αγωγούς πληροφόρησης του διαδικτύου οτιδήποτε.
Επαναλαμβάνουμε, ότι το πρόβλημα που δημιουργεί όλα αυτά είναι η κατευθυνόμενη και ψεύτικη πληροφόρηση από πολλά επίσημα ΜΜΕ που στόχο έχουν να διατηρούν το λαό σε καταστολή. Δυστυχώς όμως ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι αυτή η καταστολή δεν γίνεται για εθνικούς λόγους ή για λόγους ευρύτερου κοινωνικού συμφέροντος, αλλά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ίδιας ολιγαρχίας που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε.
Έτσι όποιος μπορεί και χειρίζεται λίγο το κομπιούτερ και έχει κάποια σύνδεση στο διαδίκτυο, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να διαβάζει ελεύθερα blogs.
Κλείστε αμέσως τα blogs.
Από όλη αυτή την αναρχία στο διαδίκτυο βγαίνει μια κοινή συνισταμένη, στην οποία συμφωνούν όλα τα blogs. Αυτή είναι το αίτημα για αλλαγή. Για γκρέμισμα του υπεύθυνου κρατικοδίαιτου κατεστημένου και άνοιγμα των δημοκρατικών διαδικασιών.
Σιγά σιγά και πίσω από το αίτημα της αλλαγής θα αρχίσει να διαμορφώνεται και μια δεύτερη συνισταμένη η οποία, αργά ή γρήγορα, θα ευθυγραμμίσει όλα τα blogs σε μια ενιαία ιδεολογική πλατφόρμα, οπότε η επαναστατικότητα θα ξεφύγει από το διαδίκτυο και θα περάσει στην ίδια την κοινωνία.
Αυτή τη στιγμή ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια τάση για αλλαγή του πολιτικού συστήματος με πιο ενεργό συμμετοχή του πολίτη στη διακυβέρνηση της χώρας και μια όλο και πιο πολύ αυξανόμενη άποψη για απλή αναλογική.
Αν τα κόμματα δεν πιάσουν έγκαιρα αυτά τα μηνύματα θα γίνουν παρελθοντολογικό είδος στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Τα μπλόγκς είναι ένας σύγχρονος τρόπος
επικοινωνίας, που είναι πάρα πολύ σημαντικός
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Θα ήθελα λίγο να ξεκινήσουμε, απ’ αυτή την ιστορία με τις φημολογίες κ.τ.λ. στις οποίες αντιδράσατε κι εσείς χθες και δόθηκε η υπόσχεση σε κάποιους, ότι σκέφτεστε να πάρετε μέτρα κατά των μπλοκς κ.τ.λ…
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ναι. Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως προέκυψε και το είδα και σε μπλογκ. Είδα βέβαια και μία ατυχέστατη δήλωση του κ. Καμμένου, ο οποίος και χθες το βράδυ, σ’ ένα τηλεοπτικό κανάλι, ο οποίος μάλλον ή δεν άκουσε αυτά που είπα ή δεν τα διάβασε ή δεν μπορεί ν’ αντιληφθεί αυτά που διαβάζει ή ακούει.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Τι εννοείτε τώρα ακριβώς. Δηλαδή, τι παρεξηγήθηκε κατά τη γνώμη σας, απ’ αυτά τα οποία είπατε;Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κατ’ αρχάς εγώ, δεν είπα για τα μπλογκς, τίποτα. Είπα ότι κάποιοι κρύβονται από την ανωνυμία, εκμεταλλευόμενοι τα σύγχρονα μέσα, για να λασπολογήσουν και για να βάλλουν την κυβέρνηση. Αλλά εγώ, δεν μίλησα για τα μπλόγκς και για τις ιστοσελίδες. Βεβαίως, κάποιοι, όπως θα μπορούσαν και μέσα από εφημερίδες, επέλεξαν τα μπλόγκς που είναι και ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας, που είναι πάρα πολύ σημαντικός. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί όλα αυτά τα μέσα, ίσα-ίσα έχουν αλλάξει και τον τρόπο επικοινωνίας των πολιτών. Τώρα το πώς αυτό ερμηνεύθηκε ότι θα πάρουμε μέτρα κατά των μπλόγκς, κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί. Και μάλιστα όποιος διαβάσει τη χθεσινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών θα δει ότι συνάδελφός σας δημοσιογράφος με ρώτησε διευκρινιστικά τι εννοώ και εξήγησα ότι θ’ αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο κι αυτό είναι μια ξεκάθαρη απάντηση.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Άρα λοιπόν δεν σκέφτεστε κάποια μέτρα;
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο.
Παρ. 21 Μαι 2010, 21:15 .http://www.antinews.gr/?p=46894
Θέλουν επώνυμα μπλογκ μετά το όργιο των φημών
«TA NEA» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης
Προτάσεις για την εφαρμογή και στην Ελλάδα του πρόσφατου νόμου Μπερλουσκόνι για την ανωνυμία των μπλογκ εξετάζει η κυβέρνηση. Η δήθεν «παραίτηση» της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου εξαιτίας υποτιθέμενου σκανδάλου που «αποκαλύφθηκε» από μπλογκ προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της κυβέρνησης.
▅Περίπου 600 μηνύσεις έχουν κατατεθεί τα δύο τελευταία χρόνια στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής από πολίτες, οι οποίοι συκοφαντήθηκαν μέσα από ανώνυμα μπλογκ. Οπως προέκυψε από έρευνα των διωκτικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί 132.000 μπλογκ από τα οποία τα 3.500 έχουν καθημερινή ανανέωση Ετσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της ανωνυμίας των μπλογκ και των δεκάδων μηνύσεων που έχουν καταθέσει εις βάρος τους πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρημα τίες.Πάντως το ιταλικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις 10 Μαΐου από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, στην παράγραφο 28 εξισώνει τα μπλογκ με τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, οι ιδιοκτήτες των μπλογκ θα πρέπει να προσκομίζουν στο υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνουν.
Τη συγκεκριμένη πρόταση επανέφεραν χθες σε συζητήσεις τους ανώτερα κυβερνητικά στελέχη που επεσήμαναν με νόημα πως «πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο συνεχιζόμενο καθεστώς ανομίας στον χώρο των μπλογκ».
Τα δύο τελευταία χρόνια μόνο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έχουν κατατεθεί περισσότερες από 600 μηνύσεις από πολίτες, οι οποίοι συκοφαντήθηκαν μέσα από ανώνυμα μπλογκ. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγινε δυνατό να βρεθεί ο συντάκτης των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων για τα οποία έχει γίνει μήνυση.
Οπως προέκυψε από σχετική έρευνα των διωκτικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί 132.000 μπλογκ από τα οποία τα 3.500 έχουν καθημερινή ανανέωση.
Αυστηρότερες ποινές Από την άλλη πλευρά, κυβερνητικά στελέχη που αντιτίθενται στην υποχρεωτική αναφορά του ονόματος των ιδιοκτητών ανώνυμων μπλογκ προωθούν μία αυστηροποίηση των ποινών. Οπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» δικαστικές πηγές, υπάρχει το προηγούμενο της γνωμοδότησης του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιούνιο του 2009, κατά την οποία στα μπλογκ δεν ισχύει το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 19 του Συντάγματος. Στη γνωμοδότηση, που είχε ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων, μεταξύ άλλων προβλέπεται πως δεν θα απαιτείται άδεια οποιασδήποτε αρχής (συγκεκριμένα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όπως ρητά αναφέρει η γνωμοδότηση) για να μπορούν προανακριτικές, ανακριτικές, εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να ζητούν «ηλεκτρονικά ίχνη» εγκληματικής πράξης, όπως υβριστικών ή απειλητικών δημοσιευμάτων στο Διαδίκτυο ή φωτογραφιών παιδικής πορνογραφίας.
Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα δικαστικά συμβούλια και τα δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας, μέσω του Δαδικτύου, τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Η γνωμοδότηση αυτή ωστόσο δεν είναι δεσμευτική για τις υποθέσεις που φτάνουν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πρέπει να αποδειχθεί πως μια υπόθεση είναι κακούργημα και όχι πλημμέλημα για να κινηθεί επιπλέον διαδικασία. «Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες πολίτες που συκοφαντούνται να μην μπορούν να διεκδικήσουν τη δικαίωσή τους», λένε στα «ΝΕΑ» δικαστικές πηγές.
Περισσότερη αυστηρότητα σε τηλεδίκες και ανώνυμα blogς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου
Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΒLΟGGΕRS, τα προϊόντα υποκλοπής ως αποδεικτικά στοιχεία και η προβολή των ποινικών δικών από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τέθηκαν υπό την κρίση πανεπιστημιακών, δικαστικών λειτουργών και δικηγόρων σε ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Τομέας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Οι εισηγητές τόνισαν μεν τη σημασία των ΜΜΕ στη δημοσιότητα της ποινικής δίκης, εστίασαν ωστόσο περισσότερο στις συνέπειες της κακής χρήσης που συχνά διαπιστώνεται, όχι από τον έντυπο Τύπο αλλά από τα τηλεοπτικά μέσα. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες πάντως, ο οποίος προήδρευσε της συζήτησης, δεν δίστασε να ομολογήσει, κάνοντας αυτοκριτική, ότι συχνά η Δικαιοσύνη και ειδικότερα οι εισαγγελείς ασχολούνται ακόμη και με ασήμαντα θέματα παρασυρμένοι από τον Τύπο, παραλείποντας τα σοβαρά. «Τα ΜΜΕ επιβάλλουν πρωτογενώς την επιρροή τους και στη Δικαιοσύνη με τις τηλεδίκες και επιβάλλουν την ατζέντα τους», υπογράμμισε ο κ. Τέντες, συμφωνώντας ως προς αυτό με τον δικηγόρο και πρώην βουλευτή Νικ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.
Στη «δικαστηριολαγνεία» αναφέρθηκε ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Θράκης Αρ. Χαραλαμπάκης, αποδίδοντας την τάση των ΜΜΕ να μεταδίδουν δικαστικές υποθέσεις στην τηλεθέαση και την εμπορικότητα. «Ο τρόπος που εμπλέκονται τα ΜΜΕ στην ποινική δίκη φέρνει σε σύγκρουση το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας με το δικαίωμα στην πληροφόρηση», πρόσθεσε ο εισηγητής, αναφέροντας ωστόσο ότι «τελευταία, τόσο ο Αρειος Πάγος όσο και το ΕΔΑΔ αναδεικνύουν περισσότερο το δικαίωμα στην πληροφόρηση». Στο πλαίσιο της ημερίδας, που έλαβε χώρα σε ειδική αίθουσα του εκδοτικού οίκου Νομική Βιβλιοθήκη, υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της ανωνυμίας των bloggers, διατυπώθηκαν ωστόσο αντίθετες απόψεις σχετικά με τη δικονομική αξιοποίηση των παράνομων αποδεικτικών μέσων. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Παν. Μπρακουμάτσος, συνοψίζοντας στο τέλος της συζήτησης, κάποιοι από τους ομιλητές δεν θεωρούν αντιδικονομική τη χρήση τους στην ποινική δίκη, ενώ άλλοι, όπως ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Μαρκής και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αργ. Καρράς, τάχθηκαν υπέρ του πλήρους εξοβελισμού τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου