Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

BHMAτοδότηs

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη και οι Αρχές περίμεναν επεισόδια. Προχθές το μεσημέρι γερανοί έφθασαν στη Βουλή και αντικατέστησαν τα κουβούκλια των αστυνομικών με θωρακισμένους κλωβούς.
Oι «ανταποκρίσεις» από τις γκρίζες ζώνες των «γνωστών αγνώστων» μετέφεραν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την πληροφορία ότι συγκεκριμένες ομάδες (που κυκλοφορούν στις διαδηλώσεις με εναλλασσόμενες ταυτότητες) ήταν έτοιμες να «κάψουν την Αθήνα» ως αντίποινα για το καίριο χτύπημα στην τρομοκρατία.
***
Η «βοή των πλησιαζόντων γεγονότων» (για να χρησιμοποιήσω τον στίχο του Καβάφη) δεν έφθασε φυσικά στα αφτιά των βουλευτών, παρά το γεγονός ότι την ίδια ώρα χιλιάδες πολίτες συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος κοίταζαν τη Βουλή με υψωμένη γροθιά και φώναζαν: «Κλέφτες».
Oταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες πληροφορίες ότι «υπάρχουν νεκροί έξω», πολλοί βουλευτές πολιόρκησαν τον κ. Φ. Πετσάλνικο (στο σκίτσο). Ο Πρόεδρος της Βουλής τηλεφώνησε αμέσως στον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και λίγο αργότερα επιβεβαιώθηκαν τα θλιβερά νέα για τη δολοφονική επίθεση και την απώλεια τριών νέων ανθρώπων.

***
Οταν μπήκε ο κ. Αντ. Σαμαράς στην αίθουσα της Ολομέλειας ο κ. Γ. Παπανδρέου βρισκόταν ήδη στη θέση του. Δίπλα του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προτού καθήσει στη θέση του στην πρώτη σειρά των εδράνων, κατευθύνθηκε προς τον Πρωθυπουργό και έκανε μια γρήγορη συνεννόηση με τον ίδιο και τον κ. Πάγκαλο.
O κ. Σαμαράς δεν αποκάλυψε τι ακριβώς είπε στην ηγεσία της κυβέρνησης, αλλά συνεργάτης μου έμαθε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε αν «όλα είναι καλά» και είπε κάτι σαν «χρειάζεται να προσέξουμε»...

***
Η δολοφονική επίθεση στο υποκατάστημα της Μarfin δεν ήταν η μοναδική. Μου λένε ότι ανάλογη επίθεση έγινε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου διοίκησης στη γωνία Πανεπιστημίου και Εδουάρδου Λω. Κουκουλοφόρος έσπασε το τζάμι και πέταξε αναμμένο στουπί. Ευτυχώς, οι υπεύθυνοι της ασφάλειας της τράπεζας έσβησαν αμέσως τη φωτιά.
***
Προφανώς υπήρχε οργανωμένο σχέδιο επιθέσεων, από τη στιγμή που ακόμη και το πολιτικό γραφείο της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού έγινε στόχος επίθεσης. Κάποιοι προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στο γραφείο της πολιτικού, αλλά βρίσκονταν εκεί δύο αστυνομικοί της φρουράς της οι οποίοι απέτρεψαν την επίθεση.
***
Μέσα στη γενικότερη ρευστότητα, αναταραχή προκλήθηκε χθες στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι εξαφανίστηκε μια μηχανή αεροπλάνου τύπου Ντορνιέ από το Εργοστάσιο Αεροκινητήρων και Ειδικών Επιχειρησιακών Οχημάτων της Ελευσίνας.
Αμέσως ενημερώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ενώ η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διέταξε την άμεση διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα. Αργά χθες το απόγευμα πάντως η ανησυχία υποχώρησε αφού, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το πιθανότερο είναι ότι έγινε κάποιο διαχειριστικό λάθος. Ο υπεύθυνος επί της απογραφής μάλλον έκανε κάποιο λάθος στο μέτρημα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=58&artid=329944&dt=06/05/2010#ixzz0nAAxPDsm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου