Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

         Απορία


"Οι εκλογές θα γίνουν αφού φύγει η τρόϊκα" τόνισε ο κ. Παπανδρέου στη προχθεσινή συνάντηση του με τους δημοσιογράφους.
Κι αν δεν φύγει?
Αναρτήθηκε από citizen στις 10:49 π.μ. 0 σχόλια

                         Υπάρχει λύση;


Γράφει η Κοραλία.
Δεδομένων των οικονομικών συνθηκών και των μέτρων λιτότητας, η κυβέρνηση στην επικοινωνιακή πολιτική παίρνει άριστα. Τα μέσα που χρησιμοποιεί αποτελεσματικά για να εδραιώσει την κυριαρχία της είναι:
-Ο φόβος, π.χ. "βουλιάζουμε", "τιτανικός". Αποτέλεσμα με μικρή σχετικά αντίσταση έχει υλοποιήσει μέτρα αντιλαϊκά, κοινωνικά άδικα και άνισα που στοχεύουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενώ ταυτόχρονα αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις και το κοινωνικό κράτος.
-Η συλλογική ενοχή κ ευθύνη. Το "όλοι τα φάγαμε", δεν είναι ένας τυχαίος και ειλικρινής λόγος. Έχει σημασία ποιός, πότε και γιατί το λέει. Στοχεύει στη συλλογική ενοχή και επομένως στην απομείωση οποιασδήποτε πολιτικής αντίστασης.
-Οι παραπομπές σε εξεταστικές ως λαικού πασατέμπου. Η δήθεν τομή για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος έχει στόχο την συκοφάντιση, τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την ουσία της οικονομικής και πολιτικής ζωής.
-Το ψεύδος και η μισή αλήθεια. Π.χ. Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα, τα μέτρα τα επιβάλει το μνημόνιο και οι κακοί της τρόικας, θα πετύχουμε τους στόχους μας, θα δωθούν πισω τα χαμένα εισοδήματα στο ορατό μέλλον....
-Τη στήριξη από τα συμφέροντα των ΜΜΕ που αναδεικνύουν την κυβερνητική ατζέντα με τρόπο που συμφέρει την κυβέρνηση, αποσιωπώντας προβλήματα και θέματα ή αναδεικνύοντας μόνο την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.
-Τα ασπόνδυλα όντα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που απαρνούνται αγόγγυστα ή κλαψουρίζοντας τον πολιτικό τους λόγο. Με αντάλλαγμα την παρούσα και πρόσκαιρη πολιτική τους ισχύ και παρουσία στο σύστημα του ΓΑΠ και σε κυβερνητικούς θώκους δε διστάζουν να στέλνουν ανάθεμα διαγράφοντας το παρελθόν τους στην κυβέρνηση Σημίτη.
Υπάρχει λύση; Ασφαλώς, αλλά δεν εγγυάται επιτυχή έκβαση. Τουλάχιστον όμως προστατεύει την αξιοπρέπεια, όσων ακόμα δίνουν σημασία στην παρωχημένη αυτή λέξη. Είναι ο αντιπολιτευτικός, ειλικρινής (χωρίς λαικισμό) πολιτικός λόγος. Φαντάζει γενικόλογο; Θεωρώ ότι υπάρχουν τα πολιτικά μυαλά που διαθέτουν απόψεις. Είναι εύκολο; Όχι βέβαια αλλά αξίζει τον κόπο.
Read more: http://yperpasok.blogspot.com/#ixzz11GyAXpZ4
    Ο κ. Σημίτης αγρίεψε...
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο κ. Ρέππας και ο κ. Παμπούκης, μόλις πρίν μισή ώρα προσήλθαν στο σπίτι του κ. Σημίτη με σκοπό να ηρεμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου σχετικά με το ενδεχόμενο η εξεταστική επιτροπή για την οικονομία να επεκταθεί χρονικά μέχρι το 2001.
Ο κ. Σημίτης δήλωσε " εξεταστική επιτροπή για την οικονομία θα πρέπει να γίνει για την περίοδο απο το 1996 και μετά. Δεν μπορεί η ίδια κυβέρνηση και τα ίδια πρόσωπα να ήταν έντιμοι πρίν το 2001 και ύποπτα μετά.Υπονοούμενα, μισόλογα και πολιτικές εντυπώσεις δεν είναι αποδεκτά".
Όλοι φοβούντα όλους και προπάντων εκείνους που γνωρίζουν και κατέχουν στοιχεία για κυβερνητικές και μη κυβερνητικές δράσεις και επεμβάσεις. Ο κ. Παπανδρέου, μετά το χθεσινό απαράδεκτο σχόλιο του για τη διακυβέρνηση Σημίτη, ανέκρουσε πρύμνα εξαπολύοντας στα κανάλια τον κ. Πεταλωτή για να μαζέψει τα ασυμάζευτα. Θα ήταν καλλίτερα για όλους, αν ο κ. Παπανδρέου φρόντιζε να αποστηθίζει καλύτερα τις δηλώσεις του και αν μπορούσε να αναλάβει τις ευθύνες ενός λαοπρόβλητου πρωθυπουργού, που δεν εργάζεται αποκλειστικά και μόνο για αποδρομή του σε υψηλά καθήκοντα της αλλοδαπής.
Αναρτήθηκε από ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ στις 12:47 π.μ. 2 σχόλια

                     Μάρκος αλλά όχι Μπότσαρης

Ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, υποψήφιος περιφερειάρχης της περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας είναι ένας δυστυχισμένος άνθρωπος. Ψάχνει για αντιπεριφερειάρχες και εισπράττει τη μία άρνηση μετά την άλλη. Όσοι δε αποδέχονται τους απορρίπτει η υπό τη κ.Βάρτζελη επιτροπή.Ταυτόχρονα καμμία υποστήριξη (οικονομική και πολιτική) δεν προσφέρεται απο το οργανωμένο Πασοκ. Νοιώθει παγιδευμένος και θύμα της αφοσίωσης του στον κ. Παπανδρέου. Η βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης κ. Χρύσα Αράπογλου είναι η μόνη που του προσφέρει αφειδώλευτα τη βοήθεια της. Όλοι οι άλλοι με πρόσχημα οτι ασχολούνται και εργάζονται για τον κ. Μπουτάρη, ούτε ενδιαφέρονται ,ούτε απασχολούνται.Τελικά και μετά τις εκλογές οι προοδευτικοί βορειοελλαδίτες ,πάλι θα ψάχνονται και πάλι θα απορούν πως χαρίσανε τη Θεσσαλονίκη σε υπερσυντηρητικά χέρια. Όλα αυτά οδηγούν σε σκέψεις οτι ίσως είναι προτιμότερο να αποσυρθεί του εκλογικου αγώνα ο πολύτεκνος κ. Μπόλαρης. Και να έρθει ποιός? Ίσως ο σωτήρας Γιάννης Μαγκριώτης. Άβυσσος η ψυχή της κ. Βάρτζελη. Κυρία μου σας πληροφορούμαι οτι κάθε σκέψη αντικατάστασης του κ. Μπόλαρη είναι πολιτικό έγκλημα και ολέθριο πολιτικό σφάλμα.Εκτός αν συμπαθείτε τον κ. Ψωμιάδη. Οπότε πάσο και ξερό ψωμί.
http://yperpasok.blogspot.com/

                                                Αστοχίες

Οι πειραματισμοί του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της μειονότητας είναι γνωστοί, αλλά φαίνεται ότι ουδείς διδάσκεται από τις αστοχίες του παρελθόντος. Περιμέναμε, λοιπόν, κάποια αντίδραση από το επίσημο ΠΑΣΟΚ για την περίπτωση της Σ. Μουσταφάογλου, που ηγείται του «ανεξάρτητου» συνδυασμού στον Δήμο Κομοτηνής, έχοντας τις ευλογίες των «προξενικών» του ψευδομουφτή και των καταλοίπων του κόμματος του Σαδίκ, που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον εκφραστή του τουρκισμού στη Θράκη.
 Και δεν αρκεί μια απλή αποδοκιμασία ή έστω μια διαγραφή. Ας αναζητηθούν και οι ευθύνες των τοπικών παραγόντων, που πλασάρισαν στον Γ. Παπανδρέου την κ. Μουσταφάογλου ως το μεγάλο «αστέρι» της πολιτικής και συγχρόνως τη στήριζαν για να εξασφαλίζουν ψήφους από τα ακραία στοιχεία της μειονότητας...
"Γραφικότητες" ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420&subid=2&pubid=34264948

«Δύναμη και ειλικρίνεια»...για τον πρωθυπουργό

Βραβεύεται ο Γ.Παπανδρέου από τους Γερμανούς
Από τα χέρια του Άκερμαν το βραβείο
Στο Βερολίνο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, καθώς το απόγευμα αναμένεται να τιμηθεί με το γερμανικό βραβείο «Κβαντρίγκα» («Quadriga»), για την προσπάθειά του «να αναδιαρθρώσει την ελληνική δημοσιονομική πολιτική και να αποτρέψει την πτώχευση του κράτους». Την προσφώνηση για την απονομή στον Γ. Παπανδρέου θα κάνει ο πρόεδρος της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν. Με το ίδιο βραβείο τιμάται και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Όπως αναφέρει η επιτροπή των βραβείων, ο πρωθυπουργός τιμάται στην κατηγορία "Δύναμη και Ειλικρίνεια". Με βραβείο "Κβαντρίγκα" τιμώνται επίσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο τελευταίος πρωθυπουργός της πρώην Ανατολικής Γερμανίας Λόταρ ντε Μεζιέρ, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις στο πρόσωπο του υπουργού Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, ο Δανο-ισλανδός καλλιτέχνης Ολαφούρ Ελίασον, καθώς και το ζευγάρι Άλμπρεχτ και Κριστίνα Χένινγκ για την κοινωνική τους δραστηριοποίηση υπέρ των φτωχών στο Νεπάλ.
Να σημειωθεί ότι τα βραβεία "Κβαντρίγκα" απονέμονται κάθε χρόνο στις 3 Οκτωβρίου - εθνική εορτή ενοποίησης της Γερμανίας - σε πανηγυρική τελετή στο μέγαρο συναυλιών στη Ζεντάρμενμαρκτ του Βερολίνου. Φέτος, η Γερμανία γιορτάζει την 20ή επέτειο της ενοποίησής της και το μήνυμα των βραβείων είναι: "Μοιραζόμαστε αξίες - Γερμανία, Ευρώπη και ο κόσμος".
Ανάμεσα στις διεθνείς προσωπικότητες που έχουν τιμηθεί από το 2003 με βραβείο "Κβαντρίγκα" περιλαμβάνονται οι Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Βάτσλαβ Χάβελ, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ταγίπ Ερντογάν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γκέρχαρτ Σρέντερ, αλλά και καλλιτέχνες όπως οι Πίτερ Γκάμπριελ, Μάριος-Μίλερ Βεστερχάγκεν κ.α.
Το βραβείο φέρει το όνομα "Quadriga" από το τέθριππο άρμα που μεταφέρει τη θεά Νίκη στην πόλη του Βερολίνου και κοσμεί την Πύλη του Βραδεμβούργου,ως σύμβολο της γερμανικής πρωτεύουσας. Τα τέσσερα άλογα της παράστασης συμβολίζουν τη φιλία, την ευφυία, τη χρηστή διοίκηση και το θάρρος.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=209482

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου