Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Master President

της Γιούλας Ράπτη
Το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού χρειάζεται νέες ιδέες. Νέα σενάρια. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς ενώ είχε όλα τα κανάλια στη διάθεσή του, σε ώρα prime time, επέλεξε κάτι μεταξύ μιας προεκλογικού τύπου συνέντευξης- χασμουρητά- και εξαγγελιών στη ΔΕΘ- πιο βαθιά χασμουρητά!
Παρότι δεν παρακολουθώ πια τηλεόραση, από όλα αυτά που διαβάζω, θα μπορούσαν να επιλεγούν άλλοι τρόποι που επιβεβαιωμένα φέτος έχουν μεγάλο σουξέ και μεγάλη επιρροή στον τηλεθεατή-πολίτη-ψηφοφόρο.
• Αντί των γνωστών τηλε-συναδέλφων, θα μπορούσαν την «ανάκριση» Παπανδρέου να αναλάβουν άλλα τηλεοπτικά αστέρια: Η Ελληνοφρένεια, ας πούμε ή το ράδιο Αρβύλα. Όχι ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν δεν ήταν σωστές, αλλά έτσι κι αλλιώς όποιες κι αν ήταν οι ερωτήσεις, ίδιες θα ήταν οι απαντήσεις!
• Γιατί μόνο δύο ώρες; Θα μπορούσε να κλειστεί ο πρωθυπουργός στο σπίτι του Big Βrother. Πόσο θα άντεχε να λέει αυτά που είχε ετοιμάσει; Μετά από κάποιες ώρες θα έσπαγε και θα μας έλεγε κάτι διαφορετικό- ας ήταν και στα αγγλικά…
• Μια καλή σκέψη θα ήταν και τα making off του Νησιού, με τον κ. Παπανδρέου να μας εξηγεί πώς δεν θα γίνουμε η Σπιναλόγκα της Ευρώπης, να τονίσει δηλαδή τις σημειολογικές αναφορές που κάνουν τους έλληνες να κλαίνε με μαύρο δάκρυ για τα πάθη των λεπρών για να μη κλάψουν για τους απόκληρους της σημερινής κρίσης.
• Τελευταία επιλογή, για να μη φανεί προκλητική σε καιρούς λιτότητας, θα ήταν να πάρει τη θέση του Σκαρμούτσου στο Μάστερ Σεφ, μαγειρεύοντας κάτι ελαφρύ για χορτοφάγους, ασορτί με την πράσινη, οικολογική του ευαισθησία.
Όσοι παρακολουθούν τηλεόραση μπορούν να προσθέσουν κι άλλες ιδέες, ίσως καλύτερες. Πάντως «συνέντευξη-έκπληξη» όπως την χαρακτήρισε το Mega, δεν ήταν. Εκτός κι αν μας έκλειναν το μάτι, με εκείνο το «εκ», που περίσσευε, γιατί κατάλαβαν την πλήξη μας.
http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=4280&reftab=37&t=Master-President

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου