Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Κάτι σαν πρωθυπουργός
--------------------------------------------------------------------------------
 Ελάχιστα σαφής και ξεκάθαρα φοβισμένος, ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε σήμερα με τον πλέον...διακαναλικό τρόπο τον πανικό που εδρεύει εδώ και καιρό στο πρωθυπουργικό γραφείο.
Έχοντας αποφασίσει ότι η μόνη του επαφή με την κοινωνία θα είναι η ανάλυση των δημοσκοπικών δεδομένων, ο Παπανδρέου απέσυρε από το σκονισμένο συρτάρι του παλαιοκομματισμού το τρικ των πρόωρων εκλογών επιχειρώντας να ανατρέψει το ναυάγιο της κυβερνητικής παράταξης στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.
Χωρίς ίχνος οράματος στα λόγια του, ο Παπανδρέου μοιάζει πλέον να εξελίσσεται σε έναν ακόμα πρωθυπουργό-διεκπεραιωτή της ...γραφειοκρατίας χωρίς πυγμή, πρωτοβουλία και πρωτογενή παραγωγή πολιτικής σκέψης. Ο σημερινός Παπανδρέου δεν δείχνει πρόθυμος να συγκρουστεί με τις σάπιες δομές του κράτους που κυβερνά.
Τα ευχολόγια δεν κατάφεραν να κρύψουν το φόβο της φθοράς, οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για την επίλυση των προβλημάτων. Αρκεί όμως μια απογοητευτική εμφάνιση όπως η σημερινή για να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών που πίστεψαν στο όραμα του για μια άλλη Ελλάδα, λιγότερο αυτοκαταστροφική...
Υ.Γ Εκτός κι αν τη λύση δώσουν οι 49 υπουργοί. Αστειάκι...
http://www.parapolitiki.com/2010/10/blog-post_2495.html

   Τα ακούμπησε

Εκτός από το... πολιτικό κόστος που είχε η διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού και το οποίο θα αποτιμηθεί προσεχώς, είχε και πραγματικό οικονομικό κόστος για το ΠΑΣΟΚ.
Το πολιτικό διαφημιστικό σποτάκι που προβλήθηκε ακριβώς πριν από την έναρξη της διακαναλικής σχεδόν απ' όλα τα κανάλια τα οποία τη μετέδωσαν τιμολογήθηκε κανονικά από κάθε τηλεοπτικό σταθμό ξεχωριστά.
Η ραγδαία πτώση της διαφημιστικής δαπάνης έχει οδηγήσει πλέον τα κανάλια σε σημαντικές μειώσεις των τιμολογίων τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στη συγκεκριμένη ζώνη το σποτάκι τιμολογήθηκε από 30 ευρώ το δευτερόλεπτο (το φθηνότερο) μέχρι και 100 ευρώ (ανά δευτερόλεπτο). Δεν είναι και... λίγα για ένα σποτάκι ίσως και άνω των 30 δευτερολέπτων.
ΣΩ.ΜΑ.
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν αποδίδει η τακτική πόλωσης του Μαξίμου

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ
Άνω κάτω έχει γίνει το ΠΑΣΟΚ με τη στρατηγική που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου εν όψει των περιφερειακών και αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς η ακραία πόλωση με τη Νέα Δημοκρατία και η προβολή εκβιαστικών διλημμάτων προς τους πολίτες, αντί να εξυπηρετούν το σχέδιο για συσπείρωση των οργανωμένων δυνάμεων του κόμματος και να συμβάλλουν στην αποτροπή της «αντιμνημονιακής» ψήφου, επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αρκετοί υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες έχουν διαμαρτυρηθεί προς τους συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου για την άγρια τροπή που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στην προεκλογική διαδικασία, καθώς τους προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά το «πολιτικό διακύβευμα» που έθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου με το δίλημμα «ψήφο στην κυβέρνηση ή αποσταθεροποίηση».
Οι επιτελείς του πρωθυπουργού έχουν γίνει αποδέκτες διαβημάτων από υποψηφίους σε περιφέρειες, που ενώ τα πήγαιναν καλά και ήρεμα το προηγούμενο διάστημα, προβάλλοντας μόνο το «αυτοδιοικητικό» τους πρόγραμμα, σήμερα υποχρεώνονται να παίξουν στο γήπεδο της κομματικής αντιπαράθεσης και να υπερασπιστούν την κυβερνητική πολιτική για την οικονομία, κινούμενοι στην άνωθεν επιβαλλόμενη γραμμή.
Βεβαίως, σημάδια διχασμού για την εκπορευόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου προεκλογική στρατηγική εκδηλώνονται σε όλες τις βαθμίδες των οργάνων του κόμματος. Κυρίως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ακολούθως στην κυβέρνηση, καθώς ουκ ολίγοι υπουργοί εμφανίζονται απρόθυμοι να υιοθετήσουν τη γραμμή των εκβιαστικών διλημμάτων και την τακτική της καταγγελίας προς τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητους υποψηφίους. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος προσφάτως είχε μιλήσει για δημιουργική αφομοίωση των αντάρτικων ψηφοδελτίων, δείχνοντας κατανόηση στους λόγους που τους οδήγησαν να τεθούν επικεφαλής ανεξάρτητων συνδυασμών. Αντιθέτως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με χθεσινή του συνέντευξη στα «Νέα» θέλησε να τους ταυτίσει ως συνεργούς στην προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στην περίπτωση του Γιάννη Δημαρά...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου