Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Δικαιολογεί τις απολύσεις στην «Τυποεκδοτική» η Παπαρήγα

Πολιτική κόντρα ξέσπασε χθες στη Βουλή για την «Τυποεκδοτική» του ΚΚΕ, με την Αλέκα Παπαρήγα να δικαιολογεί τις απολύσεις ύστερα από αιχμηρή παρέμβαση του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για την κυβερνητική πολιτική απέναντι στα λαϊκά εισοδήματα, πέταξε το γάντι στην κ. Παπαρήγα ότι το κόμμα της ακολουθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους εργαζόμενους, λέγοντας: «Ησασταν από τους πρώτους που προχωρήσατε σε μαζικές απολύσεις στις δικές σας επιχειρήσεις. Η επιχείρηση δεν είναι σοσιαλιστική νησίδα στον καπιταλιστικό ωκεανό».

Η γ.γ. του ΚΚΕ απάντησε ότι «η "Τυποεκδοτική" δρα μέσα στον καπιταλισμό» και ότι πρόκειται για «επιχείρηση για να εκδίδουμε την εφημερίδα και τα έντυπά μας και για να μην εξαρτιόμαστε από τους άλλους». Απέδωσε τις απολύσεις στο γεγονός ότι έφυγαν πελάτες που έκαναν δικές τους μονάδες και έκανε γνωστό ότι η «Τυποεκδοτική» έχει σήμερα φέσια εκατομμυρίων ευρώ.
«Οταν πέφτει η παραγωγή, η λύση είναι να νοικοκυρέψεις τα πράγματα», ήταν η δικαιολογία της κ. Παπαρήγα για τις απολύσεις και εξήγησε ότι το ΚΚΕ δεν ήθελε ούτε σύμπραξη ούτε εισαγωγή στο ΧΑΑ. Προσέθεσε ακόμη ότι το ΚΚΕ δέχτηκε πρωτοφανή επίθεση από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και πως αυτό προκάλεσε φόβο σε ενδεχόμενους πελάτες. «Χαίρομαι, κυρία Παπαρήγα, που για την «Τυποεκδοτική» χρησιμοποιήσατε τη δική μας λέξη που είναι το νοικοκύρεμα...», σχολίασε αμέσως μετά ο κ. Παπακωνσταντίνου.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=37818948

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου