Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Mαταιώθηκε η συνάντηση Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ-Π.Γερουλάνου

Με εισήγηση Δ.Τσαλαπάτη

Δεν πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με τον υπουργό Πολιτισμού, υπεύθυνο για τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης, Παύλο Γερουλάνο, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων τη φοροεπιδρομή σε βάρος του Ελληνικού λαού αλλά και το βαρύ χτύπημα στην Ενημέρωση». Την πρόταση για τη ματαίωση της συνάντησης, με ταυτόχρονη καταγγελία των κυβερνητικών αποφάσεων, έκανε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων Δημήτρης Τσαλαπάτης, στην οποία προσχώρησαν και αποδέχθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Το Δ.Σ. αποφάσισε επίσης 24ωρη απεργία για αυριο Παρασκευή, για όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στο Δημόσιο (ΕΡΤ, ΑΠΕ, Δημοτικά Ραδιόφωνα και Τηλεοράσεις, Γενική Γραμματεία Τύπου, Γραφεία Τύπου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό).
   Σημερα Πέμπτη στις 10 π.μ.πραγματοποιείται συγκέντρωση  διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων μπροστά στην ΕΣΗΕΑ και πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή καθώς και δίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα υπόλοιπα ΜΜΕ από τις 10 το πρωί έως τις 12 μεσημέρι.
Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων επέμεινε επίσης στην πρόταση της για απεργιακές κινητοποιήσεις με ανοιχτή ημερομηνία στη ζώνη του Σαββατοκύριακου σε όλα τα ΜΜΕ, με ενιαία στρατηγική που θα καθορίσουν από κοινού όλες οι παρατάξεις του ΔΣ και όλα τα σωματεία [τεχνικοί διοικητικοί λιθογράφοι, εφημεριδοπώλες κ.α].Επίσης να συμμετέχουν και στις απεργίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και οι δημοσιογράφοι με στάσεις εργασίας.

                    ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΒΗΜΑ FM


Οι εργαζόμενοι στο ΒΗΜΑ FM, στις 20 Νοεμβρίου, πραγματοποίησαν συνέλευση και συζήτησαν για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο χώρο των ΜΜΕ, στο ΔΟΛ και το ΒΗΜΑ FM .
Ειδικότερα, αντήλλαξαν απόψεις για τη σκληρή εργοδοτική στάση όσον αφορά τις ΣΣΕ, τις απολύσεις στον Όμιλο ενώ έγινε απολογισμός για την πορεία του ΒΗΜΑ FM, από τότε που αλλάξαμε ιδιοκτησία και ενταχθήκαμε στον Οργανισμό.
Στο ψήφισμα:
•Εκφράζουμε πλήρη συμπαράσταση προς τους απολυμένους συναδέλφους διοικητικούς του ΔΟΛ, και ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις απαιτώντας την επαναπρόσληψή τους.
•Τασσόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε απόλυση εργαζόμενου στον Όμιλο (Διοικητικού, δημοσιογράφου, τεχνικού).
•Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπροσώπων των εργαζομένων οι οποίοι έχουν κάθε δικαίωμα να ενημερώνουν όλους τους συναδέλφους για τις αποφάσεις των Σωματείων και τις κινήσεις της εργασιακής επιτροπής.
                                       Σε ότι αφορά το ΒΗΜΑ FM:
•Έχουμε δώσει και δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχή πορεία του σταθμού, παρά την αθέτηση των υποσχέσεων για διατήρηση των θέσεων εργασίας και τις αθρόες απολύσεις, μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας.
•Εκφράζουμε την ανησυχία μας, θεωρώντας ότι άστοχες κινήσεις (διακοπή προγράμματος το καλοκαίρι) και ελλείψεις συντακτών - βάσει νόμου σε έναν ενημερωτικό σταθμό πρέπει να είναι 35- αλλά και διοικητικού προσωπικού (τηλεφωνικό κέντρο) κάνουν ζημιά στην ανταγωνιστικότητα του ΒΗΜΑ FM...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

                                 ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΤΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΤ


Από τη Δευτέρα κερνάει γλυκά και καφέδες όποιον τον επισκέπεται στο γραφείο του στο Πεντάγωνο. Πετάει στα σύννεφα ο αρχηγός του ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος γιατί η κόρη του Ευτυχία ξεκίνησε την εκπομπή της στη... ΝΕΤ. Και πώς να μην πετάει αφού τα 300χιλιάρικα ευρώ που κοστίζει η παραγωγή της εκπομπής δε βγαίνουν από τη τσέπη του. Τα πληρώνουν κι αυτά μαζί με πολλά άλλα οι φορολογούμενοι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Μας λενε μαλιστα πηγες μεσα από το Πεντάγωνο ότι ο Στρατηγός έχει ξεκινήσει ήδη τα τηλέφωνα και ζητάει να δώσουν στην κόρη του καθημερινή εκπομπή, εκτός από την εβδομαδιαία.
 Δε ξέρουμε αν ο Γερουλάνος και ο Χυτηρης θα ρίξουν κι άλλο χρήμα στα πόδια της κόρης του αρχηγού. Ξέρουμε πάντως ότι ακόμα και οι 300.000 ευρώ ήδη πολλά για μία εκπομπή που δε λέει πολλά και μάλλον φθηνιάρικη παραγωγή φαίνεται να είναι. Ποια ειναι άραγε τα πραγματικά -και όχι αυτά που δείχνουν οι εικονικες συμβασεις- που βάζουν στις τσεπες τους η κόρη του στρατηγού και οι "μεσάζοντές" της; Πολλά απ' οτι μαθαίνουμε. Αλλά δε θα σας τα πούμε όλα τώρα. Θα επανέλθουμε...

     Απίστευτη σπατάλη 18,5 εκατ. ευρω

Εν μέσω κρίσεως, άνευ κρίσεως και διακρίσεως, το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης , πλήρωσαν για διακίνηση εφημερίδων και περιοδικών, το διάστημα Ιανουάριος 2010 – Αύγουστος 2010, το ποσό των 18.428.430 ευρώ !!!!, στα ελληνικά ταχυδρομεία.
Με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς σημαίνει ότι για τους δώδεκα μήνες του τρέχοντος έτους το ποσό θα υπερβεί τα 27.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου