Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Εσπασε και ο ΟΑΕΔ τον κατώτατο μισθό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για αυστηρές προϋποθέσεις προκειμένου να γίνονται επιχειρησιακές συμβάσεις που “σπάνε” τον κατώτατο μισθό των 739 ευρώ, ο ΟΑΕΔ κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα, ή μάλλον κάτι χειρότερο.
Αποφάσισε να επιχορηγήσει πρόγραμμα για ένα χρόνο και για 10.000 ανέργους με μισθό, όχι 739 ευρώ που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση της ΓΣΕΕ αλλά με κάτω από 600 ευρώ, χαμηλότερα κι από τις συμβάσεις που υπεγράφησαν την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ εργαζόμενων και ιδιωτικών εταιρειών.
Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση που κάνει κουρέλι τις συλλογικές συμβάσεις και μάλιστα με την σφραγίδα της κυβέρνησης. Πλέον τα προγράμματα του ΟΑΕΔ θα επιδοτούνται με το 80% του βασικού μισθού δημιουργώντας κρατικό εργασιακό μεσαίωνα από τον οποίο θα παίρνουν παράδειγμα και οι άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις για να κάνουν το βίο αβίωτο στους εργαζόμενους.
Φυσικά η δικαιολογία είναι ότι πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά στην επιχορήγηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, αλλά είναι η Κερκόπορτα από την οποία θα μπουν οι εργασιακές θύελλες. Το επόμενο διάστημα, δηλαδή, θα μπορεί να πληρώνονται οι νεοπροσληφθέντες στο δημόσιο τομέα ακόμη και κάτω από 600 ευρώ.
http://www.antinews.gr/?p=69383#more-69383

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου