Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Το μεγάλο «όχι» του Αλέκου στη Ντόρα

Το «μεγάλο κόλπο» επιχείρησε να πραγματοποιήσει η Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να διαμορφώσει με το «καλημέρα» κιόλας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, συνθήκες υπέρβασης του ζωτικού πολιτικού χώρου της Κεντροδεξιάς, φαίνεται ωστόσο ότι εισέπραξε το πρώτο «μεγάλο όχι», από έναν σημαίνοντα πολιτικό παράγοντα και εμβληματική μορφή του χώρου του Κέντρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη άσκησαν το προηγούμενο διάστημα διακριτική αλλά επίμονη πίεση στον Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να διερευνήσουν τα περιθώρια που υπήρχαν για να δει με θετικό μάτι το νέο πολιτικό εγχείρημα, και ενδεχομένως να πραγματοποιήσει συνάντηση με την Κρητική πολιτικό!
Μια τέτοια εξέλιξη, ακόμη και στην περίπτωση που δεν οδηγούσε στην ένταξη του Αλέκου Παπαδόπουλου στη Δημοκρατική Συμμαχία, θα επέτρεπε στη Ντόρα Μπακογιάννη να κερδίσει τις εντυπώσεις σε επικοινωνιακό επίπεδο, και να δείξει ότι αποτελεί αξιόπιστο συνομιλητή για πολιτικές δυνάμεις που υπερβαίνουν τα όρια της παραδοσιακής και νεώτερης Κεντροδεξιάς, στα οποία επιχειρεί να κινηθεί.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ωστόσο, αρνήθηκε ευγενικά, και έδειξε ότι στην παρούσα χρονική συγκυρία, προτιμά να μείνει μακριά από άγονες κομματικές αντιπαραθέσεις. Όπως άλλωστε φάνηκε και από τη χθεσινή, βαρυσήμαντη ομιλία του, αγωνιά για το μέλλον του τόπου, και εκτιμά ότι οι μικροκομματικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν καμία σημασία, δεν αφορούν τους πολίτες και «κοστίζουν χρόνο στην Ελλάδα και τους Έλληνες», όπως συνηθίζει να λέει στους συνομιλητές του.

http://www.statesmen.gr/11270/politiki/papadop-alekos-2_24-11-2010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου