Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Συνέδριο της Μarfin με ομιλητή τον Αλ Γκορ

 Mε κύριο ομιλητή τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ πραγματοποιείται το διεθνές συνέδριο με θέμα «Αγορές εμπορευμάτων, Περιβάλλον και Αλλαγή κλίματος» το οποίο διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Marfin Popular Bank και η θυγατρική της στην Ελλάδα Marfin Egnatia Bank.
Στο συνέδριο που θα γίνει σημερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, προσωπικότητα διεθνώς αναγνωρισμένη για την προσφορά του στην προστασία του κλίματος θα μιλήσει με θέμα «Οικολογική σκέψη και οικονομική ανάπτυξη τον 21ο αιώνα». Θα αναφερθεί στη δυναμική σχέση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και την κλιματική αλλαγή του πλανήτη και θα ενθαρρύνει την επιχειρηματική κοινότητα να συμπεριλάβει στο στρατηγικό τους σχεδιασμό περιβαλλοντικές παραμέτρους.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει με ομιλία του διευθύνοντος συμβούλου της Μarfin Popular Bank Ευθ. Μπουλούτα, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες που θα αφορούν τις ενότητες Τρόφιμα, Καλλιέργειες και Βιοκαύσιμα, τη μείωση των εκπομπών αερίου μέσω κινήτρων στις αγορές CO2 και ΑΠΕ και την αγορά πετρελαίου. Με τη λήξη των ομιλιών θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συζήτηση με θέμα «Εμπορεύματα και Οικονομική Ανάπτυξη». Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν πελάτες της τράπεζας από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Οικονομική ανάπτυξη στη Μεσόγειο
Η εταιρεία Invest in Greece συμμετείχε στην πρώτη επιχειρησιακή συνάντηση της Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έγινε στη Νάπολη, με θέμα την ανάδειξη επιχειρησιακών μέτρων που πρέπει να ληφθούν από τα Κοινοβούλια όλων των χωρών της περιοχής, για να επιταχυνθεί η οικονομική ανάκαμψη στη Μεσόγειο. Το Invest in Greece εκπροσωπήθηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο Χρήστο Αλεξάκη.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη επιχειρησιακών μέτρων που πρέπει να ληφθούν από τις μεσογειακές χώρες και η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων για την τόνωση και διευκόλυνση του εμπορίου, τη δημιουργία Μεσογειακής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, τη δημιουργία περιφερειακής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και τα μέτρα για την παγκόσμια προβολή της περιοχής ως ανταγωνιστικού επενδυτικού προορισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου