Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

H μαφία των ακινήτων έχει χρηματοδοτήσει την Ντόρα;

Διασυνδέσεις της επονομαζόμενης «μαφίας των ακινήτων» με πολιτικά πρόσωπα καταγγέλλει με συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Πρόκειται για τον δικηγόρο Αθηνών κ. Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ο οποίος στη συνέντευξή του δηλώνει ότι πολιτικά πρόσωπα συνδέονται με στενούς δεσμούς με το υπό εξάρθρωση κύκλωμα και ότι έχει καταθέσει στις ανακριτικές αρχές τις σχετικές καταγγελίες.
Ο κ. Παρασκευόπουλος, μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι «η σπείρα έχει χρηματοδοτήσει και την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη»
Όπως ισχυρίζεται ο μάρτυρας «Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως τα μέλη της οργάνωσης έχουν πάρα πολύ καλές σχέσεις με ….. την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μάλιστα, η κυρία Μπακογιάννη είναι αδελφική φίλη της αδελφής του αρχηγού του κυκλώματος. Οταν ρώτησα, σε συνεργασία με την Αστυνομία, τον κ. Γεωργιτσογιαννάκο, αν μπορούμε να βάλουμε την κόρη μου σε κάποια θέση, μού είπε ‘Γνωρίζω πολύ καλά την Ντόρα και θα το κανονίσει η αδελφή μου’. Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι το κύκλωμα έχει χρηματοδοτήσει και …..την κυρία Μπακογιάννη.
Στην ερώτηση δε του δημοσιογράφου «Πώς προκύπτει αυτό» ο μάρτυρας απαντά : «Οπως έχω καταθέσει σχετικά τόσο στην Ασφάλεια όσο και στη Δικαιοσύνη …..η οργάνωση ήθελε, όπως μου είπαν τα μέλη του κυκλώματος, να πετύχει την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του καφέ της πλατείας Συντάγματος σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και για να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες του δήμου έδωσε οικονομική ενίσχυση επί δημαρχίας της κυρίας Μπακογιάννη. Σημειώνω ότι, όπως με πληροφόρησαν τα μέλη της σπείρας, το ποσό της χρηματοδότησης καταβλήθηκε εξ ημισείας από την οργάνωση και τους επιχειρηματίες» .
http://www.politis-gr.com/?p=7515

ΔΗΣΥ ή ΔΥΣΗ;

της Γιούλας Ράπτη

Τα social media έχουν την τιμητική τους μετά τις δημοτικές εκλογές, αφού θεωρείται ότι επηρρέασαν κρίσιμα και σημαντικά τις εκπλήξεις Καμίνη, Μπουτάρη, αλλά και Αμυρά. Συνδεδεμένη με το Διαδίκτυο, λοιπόν, παρακολούθησα την παρθενική ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη ως αρχηγού του νέου κόμματος και ενώ το facebook και το twitter έπαιρναν φωτιά...
Μουσική υπόκρουση: She's got the look των Roxette και We will rock you των Queen- μιλάμε δηλαδή για πολύ μοντέρνα ακούσματα του 1988 και του 1977! Αν ισχύει ότι σύντομα θα εκπέμπει και ραδιόφωνο που θα παίζει μουσική απο το i-pod της αρχηγού ενώ και η Ντόρα θα κάνει guest εμφανίσεις (Dora on dexx), ας ανανεώσει κάποιος την play-list...
Σήμα κόμματος: δεν το λες και το όνειρο του σημερινού γραφίστα. Κλάδος ελαίας σε φόντο πορτοκαλί και μπλέ. Κεντρομόλο design!
Ομιλία: υπερ μνημονίου, κατά Σαμαρά, υπέρ συνεργασιών, κατά του πρώην εαυτού της εν είδει αυτοκριτικής. Ευτυχώς, δεν καταφέρθηκε και κατά της οικογενειοκρατίας και των 2-3 οικογενειών που κυβερνάνε αυτό τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά...
Κορύφωση: “Εχω αλλάξει. Κι όπως λέει ο Κίπλινγκ “αφού σκύψεις να αρχίζεις να χτίζεις ξανά”- χειροκροτήματα ενθουσιασμού!
Ονομα κόμματος: Όλα τα λεφτά. Η χαρά του status, του like και του comment. Δημοκρατική Συνεργασία, δηλαδή ΔΗΣΥ. Σε προκαλεί ή όχι να κάνεις τον παρατονισμό και να αναρωτηθείς "ΔΗΣΥ ή ΔΥΣΗ"; Μετά έρχονται οι συνειρμοί και οι ... αναμνήσεις: “Ανήκομεν εις την Δύσιν”- Καραμανλής ο Α, “Ανήκομεν εις την Βίσσην”- Καρβέλας, “Ανήκομεν εις την ΔΗΣΥ”- Ντόρα. Θα μπορούσε βέβαια να λέγεται και ΚΟΜΜΑΝΤΟ (Κόμμα Ντόρας), αλλά μάλλον δεν το σκέφτηκε κάποιος στο Δημοψήφισμα που προηγήθηκε για το όνομα στο Διαδίκτυο.
Ζητώ συγνώμη αν δεν σας φαίνεται επαρκώς πολιτικό ή σοβαρό το Διαδίκτυο, αλλά πώς μπορεί να μιλάνε για την χαμένη τιμή της πολιτικής εκείνοι που πρωταγωνιστούν εδώ και δεκαετίες ώστε αυτό που αποκαλούμε “πολιτικό προσωπικό” να έχει απαξιωθεί πλήρως και να προκαλεί μόνο σαρκαστικά σχόλια; Πώς μπορεί να μιλάνε για “φρέσκο αέρα” ενώ τους χειροκροτούν πολιτικοί σαν τον Κιλτίδη και τον Μαρκογιαννάκη; Πώς μπορούν να μιλάνε για “αυτοδημιούργητους” γόνοι, κόρες, σύζυγοι; Πώς μπορούν να μιλάνε για ρουσφέτια οι πρωταθλητές του είδους και για “ρήξεις” όσοι έχτισαν το όλο οικοδόμημα;
Ασφαλώς και ο καθένας έχει δικαίωμα να πέφτει και να σηκώνεται, αυτό είναι η ζωή άλλωστε. Αλλά όταν θέλεις να ηγηθείς, να φέρεις κάτι νέο, να εκπροσωπήσεις εκείνη την Ελλάδα που απορρίπτει το πολιτικό κατεστημένο, μπορείς να κάνεις αυτοκριτική αλλά δεν μπορείς να πάθεις αμνησία. Ισως βέβαια να βρεις κάποια πρόθυμα χέρια να σε βοηθήσουν να σηκωθείς. Λίγο, τόσο ώστε να πετύχεις εκείνο το κρίσιμο ποσοστό να μπεις και πάλι στο παιχνίδι ως ρυθμιστής.
Τόπο στα πολιτικά νιάτα, λοιπόν! She's got the look and we will rock you. (Ωρα είναι να μπει καμιά ιδέα και στον Κώστα Λαλιώτη, που κάποτε μίλησε για “σκληρό ροκ”...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου