Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Εξηγήσεις Πάγκαλου, Παμπούκη για τους λογαριασμούς των τηλεφώνων

Απαντήσεις και... εξηγήσεις όσον αφορά δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» που τους φέρει να έχουν υψηλότατους τηλεφωνικούς λογαριασμούς σε σταθερά και κινητά -τους οποίους βέβαια δεν πληρώνουν από την τσέπη τους αλλά από τον κρατικό κορβανά- έδωσαν, χτες, τόσο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος όσο και ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.
«...Η σχετική προσπάθεια να αποδειχθεί ότι γίνεται σπατάλη είναι καθαρά συκοφαντική...» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο κ. Πάγκαλος.
Αναφέρει ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν (2.530 ευρώ μηνιαίως) δεν αφορούν έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του πολιτικού του γραφείου.
Σημειώνει ότι κακώς δεν προσδιορίστηκε αυτό στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και προσθέτει ότι στην πραγματικότητα το ποσόν που προκύπτει ως μέσος όρος κόστους ανά γραμμή είναι 79 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας). Ποσόν που, όπως λέει, χαρακτηρίζεται ως απολύτως λογικό και πολύ μικρότερο από την κατανάλωση πολλών ιδιωτών.
Διευκρινίζει ότι το ποσόν των 1.402 ευρώ για πληρωμή σταθερής τηλεφωνίας εμφανίζεται στις σχετικές αναρτήσεις στον ιστότοπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ως ένας ενιαίος λογαριασμός για περίοδο χρήσης ενός μηνός εξαιτίας τεχνικών λόγων που δεν αφορούν την αντιπροεδρία της κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, αναφέρει, πρόκειται για 32 τηλεφωνικές γραμμές και 2 γραμμές σύνδεσης με το Διαδίκτυο και η περίοδος χρήσης αφορά σχεδόν ένα χρόνο.
Ανάλογες εξηγήσεις δίνει και ο κ. Παμπούκης. Το ποσόν των 2.690 ευρώ, σημειώνει, αφορά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Επικρατείας και περιλαμβάνονται σε αυτό συνδέσεις φωνής, δεδομένων και υπηρεσίες Ιντερνετ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=12/11/2010&id=222883

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου