Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Ανόητοι και αλαζόνες

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και οι μεγαλόσχημοι του Πασοκ βρίσκονται σε πλήρη σύγχιση. Η αλαζονική άρνηση τους να αποδεχθούν τα μηνύματα του Α γύρου των εκλογών τους οδηγούν σε τραγικές πολιτικές επιλογές για την μάχη του Β γύρου.
Οι φαεινοί εγκέφαλοι ( Ραγκούσης και Σία), έχουν αποδυθεί σε ένα εμετικό αγώνα να μας πείσουν οτι επίκειται νέο "βρώμικο ΄89". 'Εχουν, προς τούτο, στρατεύσει τους πράσινους κονδυλοφόρους, τα εκδοτικά κέντρα και τα τηλεοπτικά κανάλια. Πάνω που επιχείρησαν με απύθμενο, έστω, θράσος να μιλήσουν οτι ο Β γύρος είναι αυτοδιοικητικός, διχάζουν και διαχωρίζουν.
 Στην παπανδρεϊκή φατρία περισσεύει η ανοησία. Σπρώχνουν τους πολίτες στα αντίπαλα ψηφοδέλτια του Πασοκ. Οι ανόητοι αβαντάρουν τον Κικίλια. Οι ανιστόρητοι πολιτικοί πομφόλυγες του Μαξίμου μαζί με τα οπισθοδρομικά εξαπτέρυγα της Ιπποκράτους διαλύουν το Πασοκ, αποσυνθέτουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη με επικίνδυνους και ανιστόρητους σχεδιασμούς. Δεν θα τους περάσει.

Ναπολέων Βοναπάρτης Καστανίδης
"Η επαναδιαπραγμάτευση του όρου του Μνημονίου για τη μείωση του ελλείμματος, είναι ότι ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο".Τάδε έφη ο μέγας μάγιστρος του σοσιαλισμού κ. Καστανίδης. Τι άραγε μας λέει ο ποιητής? Ο μέγας αρχηγός του, ο κ. Παπανδρέου, συμφωνεί ή ο Χάρης ως γνωστός πολιτικός ποντικός είναι έτοιμος να πηδήξει απο το βυθιζόμενο κυβερνητικό σκάφος?
 Μήπως ο γκουρού της κωλοτούμπας ενοχλείται από τη μέσω Παμπούκη προσέγγιση του κ. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό? Μήπως τώρα που ο μεγάλος ηγέτης τον τοποθέτησε στον δεύτερο κύκλο συνομιλητών ο Βοναπάρτης της Θεσσαλονίκης αναζητεί την ηρωϊκή του έξοδο, το δικό του Βατερλώ?
Αναρτήθηκε από ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ
Αλαζονείας το ανάγνωσμα

Ωραίος ο δήμαρχος Πάρου. Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής διάθεσης για τις κυβερνητικές επιδόσεις δήλωσε:
«Μετά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου, προχωρούμε όπου αυτό είναι αναγκαίο στο δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή. Για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση το πολιτικό σκέλος των εκλογών αυτών έκλεισε οριστικά χθες το βράδυ. Για μας, την εβδομάδα αυτή, υπάρχουν πλέον μόνον οι αρχές και οι αξίες του 'Καλλικράτη».
Το πολιτικό σκέλος των εκλογών ανοίγει και κλείνει κατόπιν διαταγών της κυβέρνησης σύμφωνα με το Δήμαρχο Πάρου. Όταν εκείνη επιθυμεί, οι εκλογές έχουν πολιτικό νόημα, όταν δεν το επιθυμεί είναι για τον Καλλικράτη.
Ούτε που του πέρασε από το μυαλό ότι οι πολίτες μπορεί να στείλουν πολιτικό μήνυμα και τη δεύτερη Κυριακή.
O πρωθυπουργός και οι έμπιστοι επιτελείς του δεν αισθάνονται την ανάγκη να δηλώσουν ότι κατανοούν τη ψήφο των πολιτών.
Απέτυχαν με το δίλημμα και τώρα θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι όπου θα χάνει το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη Κυριακή, η ψήφος θα είναι αυτοδιοικητική.
Παραμένουν αμετανόητοι αλαζόνες και προκαλούν τους πολίτες ερμηνεύοντας τη ψήφο τους ως επιδοκιμασία της κυβέρνησης.
Πάνε γυρεύοντας για ένα εξίσου ισχυρό πολιτικό μήνυμα την άλλη Κυριακή.
 http://yperpasok.blogspot.com/#ixzz14tytMdWd

«Μεζεδάκι» για τον κ. Σγουρό, ο Κικίλιας!!!
ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ
Κάθε κόμμα έχει τη δική του ερμηνεία για το αποτέλεσμα και το δίλημμα του κ. Γ. Παπανδρέου. Ολοι όμως συναινούν ότι η οργάνωση των εκλογών από το υπουργείο Εσωτερικών ήταν καλύτερη από ποτέ.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων έδωσαν συγχαρητήρια στον κ. Ι. Ραγκούση και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Δ. Στεφάνου.
Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσεξε ακόμη και τις «λεπτομέρειες». Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της διαδρομής του Πρωθυπουργού από την Ιπποκράτους στο Μαξίμου η πρόβλεψη της Singular για τις περιφέρειες άλλαξε από 8-5 υπέρ του ΠαΣοΚ σε 7-6.
O κ. Ραγκούσης ζήτησε αμέσως από τον εκπρόσωπο της εταιρείας να ανακοινώσει σε εθνικό δίκτυο την αναθεωρημένη πρόβλεψη προτού μιλήσει ο Πρωθυπουργός. Μου λένε ότι ο υπουργός δεν ήθελε να δοθεί η εντύπωση πως συνεχίζεται η παράδοση στο υπουργείο. Για παράδειγμα, φημολογείται ότι στις ευρωεκλογές ο τότε υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος χρησιμοποιούσε τη δύναμη της σκέψης για να εμποδίζει τη ροή αποτελεσμάτων ώσπου να εμφανιστεί ο κ. Κ. Καραμανλής στην τηλεόραση. Η ροή «απελευθερώθηκε» αμέσως μετά, με αποτέλεσμα η διαφορά από το ΠαΣοΚ που είχε «κολλήσει» στο 2% για δύο ώρες να πετάξει αμέσως στο 4%.
.................................................................................................................................................................
             Αρση βαρών στον δεύτερο γύρο
για τον εικονιζόμενο στο σκίτσο κ. Ι.Σγουρό.
 Χάρη στο δίλημμα του Πρωθυπουργού ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής του ΠαΣοΚ ξεπέρασε το τεράστιο εμπόδιο της υποψηφιότητας του «αντιμνημονιακού» κ. Ι.Δημαρά, αλλά ο επίσης «αντιμνημονιακός» κ. Β. Κικίλιας, που όλοι πίστευαν ότι θα πατώσει στο 10%, έφτασε στο 20,5%.
 Η διαδρομή ως το 50% είναι τεράστια και για τους δύο.
Σε χθεσινές συσκέψεις στη Χαριλάου Τρικούπη ανασύρθηκαν μετρήσεις προ 20ημέρου που έδειχναν ότι ο κ. Κικίλιας είναι «μεζεδάκι» για τον κ. Σγουρό και ότι ο νομάρχης Αθηνών μπορεί να κερδίσει την περιφέρεια με ένα άνετο 60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου