Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Ελεύθερος ο επίορκος υπάλληλος του ΣΔΟΕ...
Να ξανασυλληφθεί, διέταξε ο κ. Τέντες
Την προσωπική παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, προκάλεσε η απόφαση της εισαγγελέως Κέρκυρας να αφήσει ελεύθερο υπάλληλο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) ο οποίος είχε συλληφθεί για χρηματισμό. Ο κ. Τέντες έδωσε εντολή να συλληφθεί και πάλι ο επίορκος εφοριακός, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του που διαφεύγουν τη σύλληψη, είχε ζητήσει από επιχειρηματία των Παξών 30.000 ευρώ προκειμένου να καλύψει φορολογικές παραβάσεις. Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε την αστυνομία και την ηγεσία του ΣΔΟΕ και ο εφοριακός συνελήφθη επ' αυτοφώρω την ώρα που παραλάμβανε το ποσό.
Στέλεχος της ΠΑΣΚΕ ο επίορκος
Ο συλληφθείς υπάλληλος είναι και συνδικαλιστής, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, η οποία πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα, ενώ ένας εκ των φερομένων ως συνεργών του, που καταζητούνται, είναι μέλος της συνδικαλιστικής παράταξης της Ν.Δ. Και οι τρεις υπηρετούν στο ΣΔΟΕ Κέρκυρας και εστάλησαν για έλεγχο στους Παξούς όταν διαπιστώθηκε ότι πολλοί ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων κατοικιών δεν δήλωναν τα μισθώματα. Αντί ωστόσο να κυνηγήσουν τη φοροδιαφυγή επιδόθηκαν σε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Απεργίες για τώρα στοπ, λέει ο Παναγόπουλος
Δεν σκοπεύουμε να απεργήσουμε σύντομα, διαμηνύει προς... ξένους επενδυτές, μέσω Ρόιτερς, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, θεωρώντας το Μνημόνιο τετελεσμένο γεγονός(!).
Τετελεσμένο το Μνημόνιο, λέει ο Γ. Παναγόπουλος
«Εχουμε κάνει τόσες πολλές απεργίες, παρ' όλα αυτά οι σκληρές πολιτικές, αυτές που προβλέπονται στο Μνημόνιο Ε.Ε.-ΔΝΤ, έχουν εφαρμοστεί και δεν υπάρχουν προφανείς εναλλακτικές λύσεις», δηλώνει στο γνωστό πρακτορείο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. «Δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απεργία στο άμεσο μέλλον» συνεχίζει, επικρίνοντας έμμεσα τον συνεχιζόμενο απεργιακό οίστρο της ΑΔΕΔΥ.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν αισθανθεί μεγάλες περικοπές μισθών και την πιο βίαιη επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους. Η τακτική και η στρατηγική τους είναι σεβαστή αλλά δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε», τονίζει.
Ρεαλισμός ή λευκή σημαία, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη η εργασιακή δυσαρέσκεια εξαπλώνεται και στις 29 Σεπτεμβρίου ετοιμάζονται πανευρωπαϊκές κινητοποιήσεις; Ο κ. Παναγόπουλος μιλά πάντως για εξωθεσμικού τύπου αντιδράσεις, αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση του θέματος της υψηλής ανεργίας. «Φοβάμαι ότι αν δεν το αντιμετωπίσουμε, η ανεργία θα γίνει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα το οποίο θα οδηγήσει σε αντιδράσεις που δεν θα ακολουθούν τις θεσμικές διαδικασίες, αντιδράσεις των ανθρώπων που πλήττονται και δεν έχουν άλλο τρόπο να αντιδράσουν», επισημαίνει. «Η χρηματοπιστωτική κρίση εξελίσσεται ραγδαία σε κρίση απασχόλησης».
Μ.ΛΙΤΣΗΣ
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=24/09/2010&id=206226

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΣΕΕ
«Με διαστρέβλωσαν στο Ρόιτερ»
Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του όσον αφορά το Μνημόνιο και τη χρήση του «όπλου» της απεργίας στο πρακτορείο «Ρόιτερ», κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος με χθεσινή δήλωσή του.
«Η διαφωνία μου με το Μνημόνιο δεν σημαίνει ότι υποχρεούμαι να συμφωνήσω πως υπάρχει ορατή εναλλακτική κυβερνητική λύση», τονίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. «Επειδή ο δημόσιος διάλογος κινείται στο δίπολο "Μνημόνιο ή όχι Μνημόνιο", καλό είναι να μη θεωρούν κάποιοι ότι μπορεί να αντικατασταθεί με το εφεύρημα "Μνημόνιο ή γενική απεργία"», συνεχίζει και υπογραμμίζει: «Το Μνημόνιο συνιστά πολιτικό σχέδιο με το οποίο διαφωνώ, η γενική απεργία συνιστά κοινωνική δράση καταγγελίας, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης, την οποία θα εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε όταν τα συλλογικά όργανα κρίνουν και αποφασίζουν». «Η φράση μου "δεν έχει αποφασιστεί κάποια απεργία (γενική) στο επόμενο χρονικό διάστημα" (η ερώτηση αφορούσε την 7η Οκτώβρη, όπου απεργεί η ΑΔΕΔΥ) διαστρεβλώθηκε», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Παναγόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου