Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κλειστό επάγγελμα οι πολίτες

 Μην είμαστε υπερβολικοί, κύριε αντιπρόεδρε της κυβερνήσεως.
Αν φωτογραφιζόμασταν δίπλα δίπλα, δύσκολα θα φανταζόταν κανείς ότι «τα φάγαμε μαζί». Καιρός είναι, νομίζω, ο «προβοκατορούλης» αντιπρόεδρος, που λιγότερο χρόνο ξοδεύει στον συντονισμό του κυβερνητικού έργου και περισσότερο στον αποσυντονισμό -και την ψυχαγωγία- της κοινής γνώμης, ν' αρχίσει δίαιτα επί των εξερχομένων. Μπορεί να έχει το χάρισμα του ατακαδόρου που είχαν οι αξέχαστοι πρωταγωνιστές της επιθεώρησης. Αλλά εκείνοι πετούσαν ατάκες στο πάλκο για να γελάει ο κόσμος. Δεν το έκαναν σε κοινοβουλευτικές επιτροπές επεξεργασίας νομοσχεδίων για να θυμώνει η Παπαρήγα.
Οχι τίποτ' άλλο, αλλά μετά παίρνει πάσα ο εξωστρεφής πρόεδρος της Ν.Δ. και καλεί το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την παραδοχή του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως ότι «τα φάγαμε μαζί», να κάνει εξεταστική επιτροπή για να διευκρινιστεί το «μαζί». Οπότε, με τις εξεταστικές και προκαταρκτικές που ήδη υπάρχουν (δομημένα ομόλογα, Ζίμενς, Βατοπέδι κ.λπ.), συν την εξεταστική για το Μνημόνιο που έταξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. να κάνει όταν με το καλό γίνει πρωθυπουργός, συν αυτήν που προτείνει τώρα στο ΠΑΣΟΚ για τη... συνεστίαση του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως, δουλειά δεν θα 'χουμε (γιατί δεν θα βρίσκουμε), θα ασχολούμαστε νυχθημερόν με τις εξεταστικές και θα περνάμε μια χαρά τα κρύα (λόγω εξισωτικού πετρελαίου!) βράδια του χειμώνα.
Στο μεταξύ, σύμπασα η Ελλάς πλέει στην αγωνιστική κυανόλευκο που κυματίζει σε φορτηγά και βυτιοφόρα δημοσίας χρήσεως, των οποίων οι ιδιοκτήτες άδουν τον Εθνικό Υμνο, απειλούν να εισβάλουν στη Βουλή, επευφημούν τον... τυχαία διερχόμενο (μια βόλτα με τη γυναίκα του βγήκε ο άνθρωπος!) τέως βασιλιά. Επειδή ασκούν αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα απειθαρχίας σε νόμο, με τον οποίο καταργήθηκε προνόμιο κλειστού επαγγέλματος που είχε παραχωρήσει η... συνταγματική χούντα! Ελεος πολιτικο-συνδικάλες! Πάτε να κάνετε κλειστό επάγγελμα τους πολίτες.
Από τον ΠΕΤΡΟ ΜΑΝΤΑΙΟ
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=207271

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου